fbpx
thumbnail

Danspunt – Zie ons Dansen

Tijdens de corona-pandemie kreeg de danssector het hard te verduren: optredens werden verboden, lessen opgeschort en alles werd nog moeilijker door de afstandsregels, mondmaskers, etc. Daarom wou Danspunt de danssector een hart onder de riem steken met een positieve boodschap.

Brand Lieutenants bedacht het concept en werkte de campagne uit. We wilden de danssector teruggeven wat ze al even kwijt waren: een podium en een publiek.
De ‘Zie Ons Dansen’-campagne kreeg vorm in fysieke ‘dansplaten’, dit zijn mobiele mini-podia waar dansers hun ding op kunnen doen.
Daarnaast creƫerden we een online-podium op de landingspage met zowel een professional stage als een vrij podium.


 
De kick-off voor de campagne werd gedragen door topdansers Wim Vanlessen en Joffrey Anane. Deze capitains of industry riepen op om danstalent te tonen in een videoclip.

 
Centraal in de campagne was de uplifting videoclip met 15 verschillende dansers en 10 verschillende dansstijlen.
Deze clip werd onder meer vertoond op Podium 19, het nieuwe cultuurkanaal van VRT. Daarnaast bereikten we meer dan 35.000 geĆÆnteresseerden met de clip op Youtube.

 
Met een sterke social media campagne hebben we de danspassie en het verhaal achter de dansers online in de kijker kunnen zetten.
Op Facebook en Instagram werd elke dansstijl apart getarget. De video werd opgedeeld in snippets. Op deze manier konden we nagaan welke snippet het meeste aantrok, goedkoopst was en meeste kans op doorklikken naar de landingspagina genereerde.

 
Daarnaast zorgden de Instagram-takeovers, waarbij professionele dansers de Instagram-account van Danspunt overnamen, voor meer dan 200 nieuwe volgers.

De resultaten waren overweldigend:
 

star