fbpx
thumbnail

Mirto speelt alles met veel plezier voor je klaar!

the case: Mirto rebranding

Mirto, een groeiend maatwerkbedrijf, wou zich op de markt herpositioneren als een dynamisch, competitief, professioneel bedrijf. Ze kwamen bij ons aankloppen om hun marketingplan uit te werken.

Om een zinvol marketingplan uit te werken, heb je degelijke fundamenten nodig. Die waren er niet. In hun nieuwe constellatie was er geen eenheid, geen merksterkte, geen rode draad. Onze strategische gangmaker Cojak startte daarom eerst met een grondige merkanalyse en merk positionering. Het resultaat was een doelgericht en doordacht neergepend merkpaspoort. Daarin staat het hart van hun merkverhaal als fundament voor de toekomstige positionering en het hele marketingplan.

Weg van het hokjesdenken, iedereen heeft talent!

Mirto wil zich positioneren als pionier in de betekenis economie. De huidige marktsamenleving gaat uit van de verkeerde premisse dat de ongelijkheid tussen mensen niet alleen een biologisch feit is, maar ook een culturele waarheid waarbij IQ een maatstaf is voor ‘waardevol’ en ‘niet-waardevol’. Die stereotypering wil Mirto elimineren.

Dat kwam duidelijk naar voor uit het strategisch merktraject. We vonden het dan ook uitermate belangrijk dat onze vormgeving dit meteen benadrukt. We ontwierpen een visuele grid waarbij we de medewerkers de vrijheid gaven om buiten de hokjes te kleuren.

Startdag als kick-off van de rebranding

We bedachten een motiverend start-event waarbij we met alle medewerkers van Mirto de vormgeving verder op poten hebben gezet. De beste reden daarvoor: iedereen heeft talent en dat wil Mirto tonen!

Zo kon iedereen instinctief en spelenderwijs vertrouwd geraken met de nieuwe visie en stijl. Bovendien bedachten we opdrachten waarbij we social media content voor de verdere marketingcampagne. De medewerkers zijn immers het hart van het merk, zij zijn de ambassadeurs. Ze kregen van ons allemaal een gepersonaliseerde jobtitel en custom businesscard. Zo word je nu geholpen door een ‘nauwgezette communicatiebarista met gevoel voor ritme‘ en staat er een ‘ijverige plakmajoor met gouden handen’ achter de knoppen.
Twee vliegen in één klap dus: employer branding én social media content creatie.

Van grijze muis naar kleurrijke voortrekker in de betekeniseconomie

De visuele identiteit is op dit principe gebouwd: we breken letterlijk de hokjes open zodat nieuwe vormen ontstaan en oneindig veel nieuwe combinaties mogelijk worden. Onze visuele grid met een aantal vaste vormen en huisstijl kleuren vormt de basis. Daarbinnen kan er naar hartelust gecombineerd worden. Zo blijft er eenheid en ontstaat er een unieke en herkenbare huisstijl die de merkpersoonlijkheid van Mirto perfect uitstraalt.

Lanceringscampagne de ‘Gusto Box’

Onze lanceringscampagne voor de nieuwe merkidentiteit draagt niet alleen de scherpgestelde visie uit maar introduceert meteen ook de nieuwe huisstijl. We bedachten de Gusto Box: een reeks van mooie, grafische cadeautjes in de nieuwe huisstijl, met plezier gedrukt en verpakt bij Mirto. We stuurden vervolgens een geestige mailcampagne uit waarin we potentiële klanten uitnodigden om hun gratis cadeautjes uit de Gusto Box aan te vragen, zodat ze meteen konden zien wat Mirto allemaal voor hen kon doen.

Op die speelse manier genereerden we meteen een rechtstreekse impact op de verkoop: de Gusto Box was een slimme sales incentive die het salesteam meteen kon inzetten om de hot leads te verzilveren.

De eerste resultaten spraken voor zich:

Trouwens, BENIEUWD NAAR WAT MIRTO VOOR JOU KAN DOEN?

Dan krijg jij ook een leuk notaboekje, perfect gedrukt inpakpapier, een set fancy gelegenheidspostkaartjes of een Mirto stalenwaaier. 🤓

(Digital) Marketing

Voor de marketingcampagne bedachten we een slimme mix van website optimalisatie, SEA/SEO, (promoted) social media content en lead generation.

star